fbpx

Vil du gerne have sat tracking op?

Et af de mest vitale opgaver i forbindelse med markedsføring af din hjemmeside er at have afklaret hvorvidt du har fået sat din tracking op. De fleste udviklere af hjemmesider tilbyder at installere et passende script for dig, så du kan sætte din tracking op. Jeg gør flittigt brug af Google Tag Manager, men det kunne også være, at du benytter dig af noget andet. Det gør ikke mit arbejde mere besværligt – vigtigt er at du har sat din tracking op.
Når jeg sætter tracking op via Google Tag Manager, så kan du som kunde vælge mellem client side eller server side tracking. Det sidstnævnte har klare fordele, især i en verden, hvor det er blevet besværliggjort at følge et salg hele vejen gennem salgstragten.
Ofte er client side dog også tilstrækkeligt, hvis f.eks. du ikke behøver at vide alt om kundens bevægelser og handlinger på din hjemmeside.

Uanset dit behov, så er det klogt at få opsat din Google Tag Manager konto hurtigst muligt, så du kan tage det med dig i dit analysearbejde i Google Analytics (eller lignende værktøjer).

Jeg har meget god erfaring med installering af Google Tag Manager og opsætning af tags og triggers. Om så du vil vide hvor din besøgende har klikket på siden, hvor langt de har scrollet på din side, hvilke sider de har besøgt eller noget helt andet – så har du med Google Tag Manager mulighed for at sætte det op ned til mindste detalje.

Er det noget du kunne tænke dig hjælp til? Kontakt mig gerne og vi tager en uforpligtende samtale om dit individuelle behov.

Hvad jeg kan gøre for dig?

Jeg kan først og fremmest afklare dit behov i tæt samarbejde med dig. Når jeg sætter tracking op for mine kunder, så opsætter jeg gerne mere end der umiddelbart er behov for her og nu. Det gør jeg fordi det jo sagtens kunne vise sig, at der er nogle områder du gerne vil have mulighed for at analysere, som du måske umiddelbart ikke vidste, der var mulighed for.
Når jeg har sat din tracking op via Google Tag Manager, så tester jeg din opsætning vha. diverse testordrer. Når det hele kører, så tester jeg igen efter 1-2 måneder for at sikre mig, at der ikke er data du går glip af. Generelt, så er der dog sjældent behov for at røre opsætningen igen, når først det er blevet sat op.
Tracking er meget vigtigt i forbindelse med analyse af markedsføringen. Uden det ville du ikke virkelig kunne se eller bevise hvor et salg er kommet fra, eller endnu værre, se hvorfor en kunde ikke har købt fra din hjemmeside.

E-commerce tracking

E-commerce hjemmesider har ofte lidt særlige behov i forhold til opsætning af tracking. Der er ofte behov for, at du aktiverer udvidet E-commerce tracking, så du får alle salgsdata med. Det kræver lidt ekstra arbejde, men det belønner sig senest, når man pludselig har adgang til mere præcis salgsdata, som man kan følge op på.
Jeg sætter gerne e-commerce tracking op for dig eller guider dig gennem processen, så du selv har godt styr på hele forløbet.

Enhedsoptimering

Tracking er vigtig i forbindelse med markedsføring, men ligeledes i forbindelse med optimering af hjemmesider. Hvis en udvikler analyserer områder der kan forbedres på hjemmesider, så benytter de sig også flittigt af den data, som tracking har givet adgang til. Det kunne f.eks. være tracking af enhedsperformance. Måske viser det sig, at en hjemmeside leverer god performance via desktop, men på mobil og tablet er der rum til forbedringer? Det kan du finde frem til ved at opsætte eller få opsat din tracking.

Er du klar til at komme i gang?

Lad os skabe resultater sammen. Kontakt mig her!